Home
Search results “Uklanjanje bradavica radiotalasima cena”
Radiotalasno uklanjanje mladeza, skidanje mladeza radiotalasima, cena, cene, komplikacije, oziljak
 
03:12
Tehnika radio-talasa ima najširu upotrebu u plastičnoj hirurgiji i dermatohirurgiji, jer je upravo u ovim granama medicine najbitnije dobiti što finiji i skoro neprimetan ožiljak. Čemu sve služi radiotalasna hirurgija? Uklanjanje mladeža Mladeži, naevusi, su najčešće nakupine pigmentnih ćelija. Boja mladeža može biti od svetlo do tamnokestenjaste, a s vremenom mogu promeniti oblik, boju i veličinu. Uklanjanje SVIH vrsta bradavica i keratoza Bradavice – verrucae, su kožne promene virusnog porekla. Najčešće se javljaju na rukama, licu, vratu, ispod pazuha, a mogu i na leđima ili stomaku. S obzirom na to da su virusnog porekla rasejavaju se s jednog dela na drugi, recimo sa vrata na lice ili u regiju pazuha, a mogu se preneti i osobama u okruženju, pa se otklanjanje bradavica preporučuje kako bi se sprečilo njihovo širenje. Keratoze su bradavičaste promene na koži, koje oblikom i bojom mogu podsećati na mladeže. radiotalasna-hirurgija-poliklinika-diva Radio-talasi imaju visoku frekvenciju od 3,8MHz, koja minimalno traumatizuje tkivo, tako da sa uspehom mogu zameniti skalpel u svim hirurškim granama. Uklanjanje fibroma, granuloma i dermatofibroma Fibromi su benigne izrasline na koži, a najčešće se javljaju u srednjem i starijem dobu. Mogu biti posledica genetike, hormonskog disbalansa, gojaznosti ili hronične iritacije. Nalaze se se iznad ravni kože, izgledaju kao čvorovi i često su u boji kože. Granulomi su upalne reakcije kože. Dermatofibrom je čvrst i ograničen čvor u koži i najčešće nastaje kao reakcija zbog traume vezivnog tkiva, odnosno nakon ujeda insekta, uboda iglom ili češanjem. Može biti statičan ili pokretan, nije bolan i retko spontano nestaje. Odstranjivanje ateroma, siringoma i ksantelazmi Aterom je lojna cista, odnosno čvor na koži ispunjen lojnim sadržajem. Poznatiji je pod nazivom masno tkivo. Siringom je benigni tumor, a nastaje od ekrinih znojnih žlezda. Ksantelazma se javlja u uglu očnih kapaka, u unutrašnjem delu oka i meka je na dodir. uklanjanje-mladeza-radiotalasima-diva-poliklinika Sve promene, osim virusnih bradavica, koje su uklonjene sa kože u poliklinici “Diva” OBAVEZNO se šalju na histopatološki pregled. Zašto je radiotalasna hirurgija odličan izbor za uklanjanje mladeža, bradavica i izraslina na koži? Radiotalasna metoda je: beskrvna, kratko traje, SAMO 20 do 30 sekundi, bezbolna (tokom procedure se koristi lokalni anestetik u obliku kreme), bezbedna i toliko sofisticirana da pacijenti nemaju osećaj da se podvrgavaju hirurškoj intervenciji, što je od značaja za smanjenje stresa i osećaj komfora pacijenta. A uz to, prednosti radiotalasa su minimalna trauma okolnog tkiva što je presudno za: lakše, bolje i brže zarastanje rana, a rezultat su skoro neprimetni ožiljci. Radio-talasi imaju visoku frekvenciju od 3,8MHz, koja minimalno traumatizuje tkivo, tako da sa uspehom mogu zameniti skalpel u skoro svim hirurškim granama! Ova tehnika ima široku upotrebu u plastičnoj hirurgiji i dermatohirurgiji, jer je upravo u ovim granama medicine bitno dobiti što finiji i skoro neprimetan ožiljak. Sve promene, osim virusnih bradavica, koje su uklonjene sa kože u poliklinici “Diva” OBAVEZNO se šalju na histopatološki pregled tako da se kod nas sprovodi trostruka kontrola dijagnoze: klinički pregled plastičnog hirurga, dermoskopija Mole Max aparatom i histopatološki pregled od strane patologa u cilju maksimalne bezbednosti pacijenta. Pregled izraslina na koži pre intervencije radio-talasima – dermoskopija S obzirom na to da bradavice, mladeži i drugi izraštaji na koži mogu biti potencijalna žarišta malignih tumora, izuzetno je bitna preoperativna dijagnostika koja, pored kliničkog pregleda, OBAVEZNO uključuje i kompjuterizovanu dermatoskopiju na Mole Max aparatu, što je presudno za isključivanje maligniteta. Patohistološki pregled Patohistološki pregled podrazumeva pregled promene na koži pod mikroskopom od strane patologa. Savet lekara specijaliste u vezi sa izraslinama na koži: Veoma je važno pravovremeno postaviti dijagnozu i sprovesti lečenje. Zato je potrebno sve mladeže i druge promene na koži redovno kontrolisati!
Uklanjanje bradavica radio-talasima | Poliklinika Nada Diva, Novi Sad
 
03:23
Poliklinika Nada Diva Vase Stajića 25, Novi Sad, Srbija Metoda radiotalasima je idealna za tretiranje (uklanjanje) kožnih promena poput fibroma, keratoza, bradavica, milija kao i svih mladeža za koje lekar proceni da se mogu ukloniti radiotalasima. Metoda je vrlo komforna, brza i bez neželjenih postoperativnih posledica kao što su oticanje tkiva, infekcije ili krvarenje. http://nadadiva.rs/radiotalasna-terapija.php (+381) 21 421 892; (+381) 63 585 000; (+381) 21 6614 664
Views: 3488 PoliklinikaNadaDiva
UKLANJANJE BRADAVICA
 
03:05
dr Svetlana Bogdanović iz ordinacije Diva govori o uklanjanju bradavica metodom radio talasa. www.divaclinic.com
Views: 89260 uzdravomtelu
Uklanjanje bradavica - Radiotalasna hirurgija
 
01:32
Idući u korak sa savremenim i medicinski prihvaćenim metodama lečenja, Diva Medical primenjuje terapiju radiotalasima, kojom se bezbolno, beskrvno i bez ožiljaka uklanjaju sledeće kožne promene: - seboroične keratoze (svetlo smeđe do tamno braon i crne ploče, neravne površine, koje se javljaju na koži glave i tela obično kod starijih osoba). - virusne bradavice (izrasline iznad nivoa kože, hrapave površine, najčešće prisutne na koži šaka i stopala) - viseće bradavice (meke bradavice boje kože na peteljci) meki fibromi (izrasline boje kože) - lojne ciste i milije (sitne zrnaste beličaste promene uglavnom na koži lica) - ksantelazme (žućkaste pločice na očnim kapcima) - kondilomi (polne bradavice) - moluske (male kupolaste bradavice glatke površine boje kože) dobroćudni mladeži Više o dermatološkim uslugama pogledajte na našem web sajtu www.divadermatologija.rs
Views: 6855 Laser Centar DIVA
Lasersko uklanjanje madeža, fibroma, bradavica...
 
04:12
Brzo, bezbolno, efikasno, bez ožiljaka, bez potrebe za mirovanjem nakon zahvata.... uklanjanje benignih kožnih promjena najsuvremenijom medicinskom tehnologijom , Erbium Yag.MCL 31 Dermablate Asclepion Laserom. Ukoliko su zadovoljeni uvjeti, tj. uredan nalaz digitalne video dermatoskopije benigne kožne promjene, naročito na licu preporuka je ukloniti najsuvremenijim laserom koji je najprecizniji a u komparaciji sa drugim metodama kao što je radiofrekvencija ili klasično kirurško odstranjivanje, rane zaraštaju brže , ožiljaka nema ili su minimalni. U Poliklinici Rosso osim najsuvremenije laserske ablacije radimo i radiofrekventno (RF Ellman) odstranjivanje kožnih promjena sa patohistološkom analizom, koje je također vrlo efikasno i učinkovito. Ukoliko postoji indikacija radimo klasično kirurško odstranjivanje sa patohistološkom analizom. Ovaj tip lasera koristi se za uklanjanje ožiljaka na koži nastalih nakon klasičnih operativnih zahvata. Za više informacija kontaktirajte nas na tel. 031 780 780, 091 2780 800. www.poliklinika-rosso.hr
Views: 16486 Poliklinika Rosso
Praktična žena - Skidanje bradavica i mladeža
 
07:38
Zvanicna stranica: www.prakticnazena.tv Copyright: Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale!
Views: 1164431 Prakticna zena
Uklanjanje bradavica radio-talasima - poliklinika DIVA
 
00:27
Lekari specijalisti plastične hirurgije i dermatologije u poliklinici “Diva”preporučuju uklanjanje bradavica radiotalasnom tehnikom, jer se taj način pokazao izuzetno efikasan u odnosu na druge metode, s obzirom na to da je procenat izlečenja ide do 97%. A o tome svedoči i veliki broj zadovoljnih pacijenata koji su problem sa bradavicama rešili u poliklinici “Diva” u poslednjih 20 godina. Poliklinika DIVA nalazi se u Kosovskoj 34, u Beogradu, a BESPLATNE konsultacije mogu se zakazati na brojeve telefona 011 334 21 31 ili na 063 338 334. Više o proceduri možete saznati na ovom linku: https://www.divaclinic.com/usluge/promene-na-kozi/bradavice-uklanjanje-bradavica-sada-je-brzo-efikasno-i-bezbolno Poliklinika DIVA je dermatološka ustanova sa NAJDUŽOM tradicijom na Balkanu. Osnovala ju je dr Svetlana Bogdanović, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije, specijalista otorinolaringologije sa hirurgijom glave i vrata, još 1990. godine. Prijavite se na naš YouTube kanal kako biste bili u toku sa najsavremenijim procedurama koje obavljaju lekari specijalisti estetske hirurgije i dermatologije u poliklinici Diva. Pratite i nas na: Sajt: https://www.divaclinic.com/ Facebook stranica: https://www.facebook.com/DivaPoliklinika/ Instagram: https://www.instagram.com/diva_poliklinika/ Google+: https://plus.google.com/u/0/b/114988293811994230651/
Viseći mladeži, uklanjanje, skidanje, cena, cene, cenovnik  dr stojicevic
 
02:10
Viseći mladež ili akrohordon, ili fibroepitelni polip predstavlja mali benigni tumor kože koji se najčešće javlja u pregibima kože kao što je vrat, pazuh, ili prepone. Oni najčešće ne bole i ne rastu tokom vremena. Najčešće su mali poput zrna pirinča, a nešto ređe se viđaju veliki do dva centimetara veličine. Kao što i njihovo ime kaže najčešće se nalaze na peteljci i više u odnosu na okolnu kožu. Ne zna se tačno zašto se javljaju ali postoje pretpostavke kožnoj iritaciji na mestu pregiba, a pojedine studije su pokazale i infekciju humanim papiloma virusom kod pojedinih tipova visećeg mladeža. Veruje se i da postoji genetska predispozicija za pojavu visećih mladeža. Viseći mladeži se nešto češće javljaju kod osoba ženskog pola u odnose u odnosu na osobe muškog pola. Vrlo retko su vezani za pojedine sindrome poput policističnih sindroma jajnika, ili akromegalije. Nešto češće se javljaju kod poremećaja metabolizma ugljenih hidrata ili dijabetes melitusa tip 2. Viseći mladeži mogu da se uklone pod uslovima lokalne anestezije, elektro terapijom, ili jednostavnim hirurškim uklanjanjem. Ukoliko i Vi imate problem visećeg mladeža možete nam poslati slike putem vibera ili watsapp-a na priložene brojeve telefona i mi ćemo vam reći koji način uklanjanja visećeg mladeža je najbolji u vašem slučaju. Treba napomenuti da ne mogu svi viseći mladeži da se uklone na jednake načine, neki se bolje uklanjaju radiotalasnog terapijom, a drugi bolje hirurškim pristupom. Sve savete koje dobijete od nas, dobijate od strane specijaliste estetske hirurgije koji će u slučaju da se odlučite da uklonite viseće mladeže ovu intervenciju i uraditi.
Lasersko uklanjanje madeža, fibroma, bradavica..
 
02:01
LASERSKO UKLANJANJE MADEŽA, FIBROMA, BRADAVICA... OPREZ - ukoliko ste osjetljiviji ne otvarajte ovaj video jer vas može uznemiriti. Na video klipu je prikazno uklanjanje veće kožne promjene na glavi u području vlasišta najsuvremenijom Erbium Yag. Laserskom ablacijom. Postupak je potpuno bezbolan, obavlja se u lokalnoj anesteziji, nema rezanja, nema šivanja, nema ožiljaka ili su minimalni i nema potrebe za bolovanjem. LASER CENTAR POLIKLINIKE ROSSO OSIJEK - VAMA NA USLUZI Obratite nam se s povjerenejm! Tel. 031 780 780, 091 2780 800 www.poliklinika.rosso.hr
Views: 2274 Poliklinika Rosso
Uklanjanje kondiloma radiotalasima
 
00:46
Genitalne bradavice odosno kondilomi, koji po rečima dr Igora Jeremića, poprimaju pandemijske razmere, jer se javljaju kod sve mlađe populacije u Srbiji, ukoliko se ne leče dovode do ozbiljnjih zdravstvenih problema. Činjenica da Srbija je prva u Evropi po broju obilelih od karcinoma grlića materice, proizilazi iz često loše dijagnostike i terapije. U subotičkoj "Kući zdravlja» od sada je moguće kondilome odstraniti radiotalasima, što je najefikasnija metoda u lečenju brojnih promena na genitalnim organima. Ivana Radinović
Views: 44471 RTV Yu Eco
Odgovori koje morate da znate pre operacije mladeža, koja je cena, koliko košta
 
03:24
Mi nećemo da vam napravimo tabelu, ali ćemo vam saopštiti koje su cene hirurškog uklanjanja mladeža. Pre nego što vam saopštimo cene hirurškog uklanjanja mladeža u Beogradu, zamolićemo vas da pročitate par rečenica ovog teksta. Naime u našoj zemlji, svako želi da prođe jeftinije naročito u uslugama koje znaju da budu veoma skupe. U moru različitih privatnih bolnica, ordinacija, ambulanti dermatoloških ordinacija, kako prepoznati onu najbolju, a sa druge strane ne platiti uslugu nekoliko puta skuplje. Prvo i osnovno pravilo ukoliko želite da operativno uklonite mladež je da insistirate da operaciju izvodi specijalista hirurgije, odnosno specijalista estetske hirurgije. Uvek zahtevajte da vas operiše hirurg, jer u slučaju da vas operiše dermatolog, ili lekar bez specijalizacije može doći do nepredviđenih komplikacija, čak i kod intervencija kao što je skidanje mladeža, o čemu ćemo pričati nekom drugom prilikom. Ovo posebno naglašavamo, jer smo i poslednje vreme primetili trend da cak pojedine dermatološke ordinacije nude usluge hirurškog uklanjanja mladeža što bi bilo potpuno legitimno da tu operaciju ne izvodi dermatolog. Naime samo specijalista hirurgije po mogućnosti specijalista plastične hirurgije, može i trebalo bi da se bavi operacijom uklanjanja mladeža. Ovo naglašavamo iz više razloga. Prvi razlog je ožiljak koji ostaje nakon intervencije hirurškog uklanjanja mladeža. Niko ne želi da na nekom vidljivom delu tela, naročito recimo na licu postoje jasno izraženi i vidljivi ožiljci. Lekar specijalista hirurgije zna u kom smeru koža sme da se zaseca na određenim delovima tela kako bi ožiljak bio što manji, po mogućnosti nevidljiv. U slučaju da se rez postavi nepravilno postoji mogućnost formiranja takozvanih hipertrofičnih ožiljaka, odnosno keloida. Drugo veoma važno pitanje koje se postavlja prilikom operativnog uklanjanja mladeža je tehnika šivenja. Potpuno je neprihvatljivo i neprimereno ušivanje rane najjednostavnijim oblicima šivenja. Postoji veoma veliki broj tehnika šivenja i mi u našem centru koristimo sve tehnike u zavisnosti od veličine rane od dubine rane i od mesta na kome se rana ušiva. Na taj način postiže se veoma dobar estetski efekat odnosno ožiljci nakon operativnog uklanjanja mladeža gotovo da ne postoje. Operacija mladeža radi se pod uslovima lokalne anestezije bol apsolutno ne postoji i operacija traje veoma kratko do petnaestak minuta. Nakon operacije vrši se previjanje rane u slučaju da je hirurški rez bio veći, odnosno stavlja se samo jedan sterilstrip kod malih rezova. Pacijenti mogu da menjaju flastere odnosno stripove i sami ili da dođu u naš centar radi previjanja. Skidanje konaca vrši se nakon 7 dana od operacije ili konci ostaju nešto duže ukoliko je mladež skinut sa leđa. U našem centru cena hirurškog lečenja odnosno hirurškog uklanjanja mladeža pod uslovima lokalne anestezije je 50 eura u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate. Sva kontrolna previjanje kao i skidanje konaca se ne naplaćuju. Operaciju skidanje mladeža previjanje i skidanja konaca izvodi lekar specijalista estetske hirurgije.
Uklanjanje mladeža po doktoru Dunkiću - 001
 
04:56
Primer uklanjanja mladeža hemijskom kozmetičkom metodom po doktoru Dunkiću, iz tri tretmana. 70 godina porodičnog iskustva. A chemical cosmetic metod for safe, gradual, blodless and painless removal of moles from face, head and body by doctor Dunkic. 70 years of family ecperience. www.doctor.dunkic.com [email protected] Kragujevac, Belgrade / Serbia / Europe Instagram: adunkic Twitter (eng): @DoctorDunkic Twitter (srb): @DoktorDunkic FB Group: UKLONITE MLADEŽ Viber: +381648204400 #nega #kože #mladezi #mladeži #bradavice #fibromi #papilomi #keratoze #uklanjanje #skidanje #hemijska #kozmeticka #metoda #bezbolno #beskrvno #bezanestezije #bezoziljka #doktor #dunkic #dermatology #mole #warts #removal #chemical #cosmetic #method #painless #bloodless #noscar Music: www.bensound.com Speaker: Maja Marković, Beograd Client: Dragomir Pavlović, Kragujevac, Serbia First treatment: 2016/05/30 Second treatment: 2016/08/01 Third treatment: 2016/08/29 Final review: 2016/11/18 (c) Doctor Dunkic
Views: 17103 Doktor Dunkic
Lasersko uklanjanje bradavica / Poliklinika Novakov
 
00:33
Bradavice su benigne izrasline na koži čiji su glavni uzročnici virusi, a spadaju u grupu zaraznih oboljenja jer se mogu preneti kontaktom. Kada virus uđe u epitelne ćelije, on ih inficira i tako nastaju vidljive izrasline. Najčešće se javljaju na šakama i stopalima, ali i spoljašnjim genitalijama (kondilomi). Uklanjanje bradavica efikasno se rešava pomoću Nd: Yag i Er: Yag lasera jer delovanje njegovih zraka na tretirano područje trajno uništava viruse. Kako bi se promene na koži uklonila, energija lasera usmerava se direktno na njeno tkivo i nekoliko puta se pređe preko promene. Za intervenciju najčešće ne treba lokalna anestezija, sem u slučajevima kada su zahvaćene veće površine, ili su promene veće. Tretman se izvodi u lokalnoj anesteziji, kao i uz primenu hlađenja tretirane regije, a traje najviše pola sata. http://poliklinikanovakov.com/lasersko-uklanjanje-bradavica/
Views: 6345 Poliklinika Novakov
Uklanjanje Bradavica i Kurjeg oka  Plazma Laser
 
00:52
Uklanjanje Bradavica i Kurjeg oka www.salonmiss.rs
Views: 4164 Salon Miss
Uklanjanje Lipoma Laserom | Lipomatoza | Uklanjanje lipoma | Klinika Dr Ćirić
 
05:42
Više informacija, možete dobiti na sledećem linku http://bit.ly/2Bbn4GI Kontaktirajte Nas - Klinika Dr Ćirić Estetska plastična hirurgija Laserska hirurgija i medicina Dr Bojan Ćirić Telefon +381 11 30 66 989 Mobilni +381 65 30 66 989 E-mail [email protected]
Views: 1369 Dr Bojan Ćiric
Skidanje uklanjanje mladeža  hirurški i operativno, laserski, radiotalasima
 
02:52
Uklanjanje mladeža Uklanjanje mladeža se može vršiti iz estetskih ili medicinskih razloga. Oba povoda su opravdana i potpuno bezbedna ukoliko se pravilno izvede intervencija. U zavisnosti od kliničke i dermoskopske slike, moguće je uklanjanje mladeža radiotalasnom ili klasičnom hirurgijom, o čemu odluku donosi dermatolog. Svaki uklonjeni mladež obavezno se mora poslati na patohistološku analizu radi potvrde dijagnoze. Procedura uklanjanja mladeža laserom ne omogućava slanje promene na patohistološku analizu i ne preporučuje se. Na mestu gde je bio mladež, a uradjena intervencija uvek ostaje neka vrsta ožiljka. Kako će ožiljak izgledati zavisi od regije sa koje je mladež skinut i metode koja se koristi. Svakim uklanjanjem mladeža postajemo sve bezbedniji jer se uklonjena promena sa kože više ne može maligno izmeniti. Neophodno je obratiti se dermatologu ukoliko primetite nastajanje novog mladeža ili ako se na već postojećem pojavi svrab, crvenilo, bol, promena oblika, promena pigmenta, nestajanje mladeža u nepravilnom obliku, pojava kraste ili krvarenja. Ako se mladež nalazi na mestu stalne iritacije kao što su stopala, nokatne ploče, brkovi, brada, pojas poželjno je dermoskopski pratiti mladež na godišnjem nivou ili ga preventivno ukloniti. Kako izgleda procedura uklanjanja mladeža? Uklanjanje mladeža obavlja se u lokalnoj anesteziji, traje do 20 minuta i praćeno je blagom neprijatnošću tokom prvog dana od intervencije. Konci se uklanjaju posle 7 do 14 dana u zavisnosti od mesta sa kog je mladež uklonjen. Ukoliko se mladež izmenio i postao melanom intervencija se obavlja u opštoj anesteziji a odstranjuje se cela debljina kože na mestu postojeće promene kao i masno tkivo ispod kože, sve do fascije mišića. Uzorak se obavezno u potpunosti šalje na patohistološku analizu. Šta je patohistološka analiza? Patohistološka analiza mladeža je posmatranje uklonjenog mladeža pod mikroskopom i utvrdjivanje da li se u mladežu nalaze maligne ćelije i ako se nalaze, do koje dubine kože su se proširile. Mogući načini za uklanjanje mladeža Hirurško uklanjanje mladeža Hiruško uklanjanje mladeža indikovano je u sledećim slučajevima: Ako je mladež displastičan – dermoskopom se uočava nepravilna struktura ali je još uvek zdrav mladež. Ako se mladež promenio i dermoskopskim pregledom postoje kriterijumi za melanom. Ako je mladež urodjen – kongenitalni. Ovi mladeži nose za 15% veći rizik da tokom života predju u malignitet. Ako je mladež plavi, blue nevus. Plavičasto siva boja mladeža ukazuje na pigmentne ćelije u poslednjem, najdubljem delu kože.Takodje, nosi veći rizik da se tokom života promeni. Ako se mladež uklanja iz estetskih razloga ili je na mestu česte iritacije a veći je od 7mm. Uklanjanje mladeža radiotalasima Ova metodom se uklanjanje mladeža obavlja radiofrekventnom strujom i praktično isparavanjem kože na mestu gde prolaze radiotalasi. Velika prednost ove metode je što je komforna i brza za pacijenta – traje do pet minuta, bez stavljanja konaca, krvi ili bola nakon intervencije. Ožiljak nakon radiotalasnog uklanjanja mladeža je veoma često prihvatljiviji nego od hirurške intervencije. Mana ove metode je što je za 10% veca mogućnost da neka ćelija mladeža ostane u koži, nego kada se radi hirurški. Uklonjen mladež može da se pošalje na patohistološku analizu i ukoliko su ćelije mladeža počele da se menjaju to će se uočiti pod mikroskopom. Radiotalasima se mogu uklanjati sledeći mladeži: Mladeži veličine do 7mm, pravilnih struktura. Mladeži koji se uklanjaju iz estetskih razloga. Mladeži koji se nalaze na mestu stalne iritacije a još uvek se nisu izmenili. Uklanjanje mladeža laserom Uklanjanje mladeža laserom je procedura koja se zove „shave“ ili izbrijavanje mladeža. Laserskim zrakom se mladež topi do nivoa kože ili malo dublje. Ovom metodom se uklanjaju mladeži koji nisu obojeni. Mladež ne može da se pošalje na patohistološku analizu jer ispari pod zrakom lasera. Pacijent mora biti upozoren da se na tom mestu i dalje nalazi mladež, ali se on manje vidi. Procedura se radi isključivo iz estetskih razloga.
Skidanje mladeza radiotalasima - moje iskustvo
 
09:47
Skidanje mladeza radiotalasima - moje iskustvo U ovom videu prenosim vam svoja iskustva u vezi sa skidanjem mladeza radiotalasima. Ako imate neka dodatna pitanja slobodno ih postavite u komentaru. U zavisnosti od toga gde skidate mladeze, zavisi i cena, pa ona moze biti niza od one koju sam ja pomenula. Ako vas zanima gde sam skidala mladeze, pitajte. :)
Views: 5695 Vanja Stevanović
101 Foot Clinic - LASERSKO UKLANJANJE BRADAVICA
 
02:05
LASERSKI TRETMAN BRADAVICA https://youtu.be/IDij-Iyp2tA www.101foot.rs
Views: 808 101 Clinic Serbia
Radiotalasno uklanjanje mladeža, bradavica, fibroma i izraslina na koži - poliklinika DIVA
 
00:37
Jedini način da se smanji broj obolelih od malignih tumora kože je pravovremena dijagnostika i otklanjanje suspektnih promena pre nego što se one transformišu u tumor. Ako tražite način da se rešite mladeža, bradavica, keratoza ili bilo koje druge benigne izrasline na koži, onda izaberite savremenu hiruršku tehniku radio-talasima. Ovaj metod je jedan od najpopularnijih jer daje ODLIČNE rezultate, kratko traje, bezbedan je, bezbolan i kožu ostavlja BEZ ožiljaka! Radiotalasna hirurgija je izuzetno sofisticirana, savremena hirurška tehnika za uklanjanje benignih promena na koži i zato je preporučuju lekari specijalisti dermatologije u poliklinici “Diva”. Poliklinika DIVA nalazi se u Kosovskoj 34, u Beogradu, a BESPLATNE konsultacije mogu se zakazati na brojeve telefona 011 334 21 31 ili na 063 338 334. Više o proceduri možete saznati na ovim linkovima: https://www.divaclinic.com/blog/radiotalasne-intervencije-uklanjanje-mladeza-bradavica-i-izraslina-na-kozi https://www.divaclinic.com/usluge/promene-na-kozi/dijagnostika-i-lecenje-tumora-koze Poliklinika DIVA je dermatološka ustanova sa NAJDUŽOM tradicijom na Balkanu. Osnovala ju je dr Svetlana Bogdanović, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije, specijalista otorinolaringologije sa hirurgijom glave i vrata, još 1990. godine. Prijavite se na naš YouTube kanal kako biste bili u toku sa najsavremenijim procedurama koje obavljaju lekari specijalisti estetske hirurgije i dermatologije u poliklinici Diva. Pratite i nas na: Sajt: https://www.divaclinic.com/ Facebook stranica: https://www.facebook.com/DivaPoliklinika/ Instagram: https://www.instagram.com/diva_poliklinika/ Google+: https://plus.google.com/u/0/b/114988293811994230651/
Skidanje, uklanjanje mladeža - pitanja i odgovori
 
13:49
Uklanjanje mladeža, odnosno skidanje mladeža može da se vrši ukoliko za to postoji medicinski razlog, ili se može vršiti iz čisto estetskih razloga. Mladeži su promene na koži koje se mogu javljati tokom čitavog našeg života i ranije se smatralo da mladež nikako ne bi trebalo dirati. Ovo mišljenje je naravno u potpunosti pogrešno, jer svaki mladež bilo da li je zdrav, ili ima neke promene može da se ukloni, odnosno skine sa kože, bez ikakve opasnosti po zdravlje čoveka. Čak ukoliko mladež pokazuje promene poput svraba, bolova, krvarenja i crvenila indikovano je što hitnije ga ukloniti sa kože. Mladeži predstavljaju promene koje se mogu javiti na koži, ili na sluzokoži i u većini slučajeva predstavljaju nakupine ćelija koje su ispunjene pigmentom. Najčešće se javljaju na vratu i licu, ali se mogu javiti i na ekstremitetima, kao i na trupu i njihov broj tokom života može stalno da se povećava. U većini slučajeva mladeži predstavljaju potpuno benigne, odnosno bezazlene promene, ali u veoma malom broju slučajeva mladeži mogu da se promene, odnosno može da dođe i do maligne promene mladeža. Pored uklanjanja mladeža iz medicinskih, kao i iz estetskih razloga postoji uklanjanje mladeža iz praktičnih razloga. Praktični razlozi za uklanjanje mladeža su recimo, ukoliko se mladež nalazi na delu tela koji je izložen garderobi odnosno pritisku i dolazi do njegovog čestog povređivanja. Ukoliko mladež menja svoj oblik, boju, veličinu, ukoliko mu granice postaju nejasne ako su veći od 1.5cm, ukoliko postoji krvarenje, ukoliko bole i svrbe, i peckaju moraju da se sklone. Pre uklanjanja, odnosno skidanja mladeža, potrebno je načiniti pregled koji se naziva dermoskopija odnosno dermoskopski pregled. Dermoskopija se sastoji od posmatranja kožnih promena pod uveličanje i jakim izvorom svetlosti. Dermoskopija mogu da se bave dermatolozi, ali i specijalisti plastične hirurgije. Ukoliko dermatološki pregled pokaže da mladež po svojim karakteristikama nema promene koje zahtevaju njegovu uklanjanje, ne treba ga sklanjati osim ako za to ne postoje estetski razlozi. Uklanjanje mladeža hirurškim putem predstavlja najbolju metodu lečenja mladeža koji sadrže promene, ali i lečenje mladeža iz estetskih razloga. Kod radiotalasnog uklanjanja mladeža najčešće ostaje veliki ožiljak na koži često radio-talasi mogu i da oštete folikule dlake tako da na mestu uklanjanja mladeža kasnije ne dolazi do porasta dlaka. Uklanjanje mladeža i operacija mladeža. Koja je cena uklanjanja mladeža? Koliko košta uklanjanje mladeža? KAko se radi operacija mladeža? Oporavak nakon uklanjanja mladeža. Skidanje mladeža radiotalasima, laserom, ili hirurško skidanje mladeža. Takođe radiotalasno uklanjanje apsolutno nije podobno za lečenje mladeža koji su veći od osam milimetara u najvećem prečniku. Ovo naročito dolazi do izražaja kod laserske terapije skidanja mladeža gde laser spali mladež i za sobom ne ostavlja ni najmanju količinu tkiva za histopatološki pregled. Zato je hirurško uklanjanje mladeža mnogo bolje od uklanjanja mladeža laserom ili radio-talasima terapijom. Apsolutne indikacije za hirurško uklanjanje mladeža su ako mladež pokazuje displasticne promene, odnosno dermoskopski pregledom se vidi nepravilna struktura još uvek zdravog mladeža ako se mladež promenio u smislu da postoji bilo koji od kriterijuma za melanom ako je mladež urođeni jer urođeni mladeži nose 15% veći rizik da postanu maligni u toku života ako postoje takozvani plavi mladež i zato što plava boja mladeža pokazuje da se pigmentne ćelije nalaze u dubokom sloju kože i samim tim nosi rizik da se tokom života promene kod svih mladeža koji su veći od sedam milimetara indikovano je hirurško uklanjanje mladeža Ukoliko se na vašem telu nalazi mladež koji bi ste želeli da uklonite iz estetskih razloga budite slobodni kontaktirajte nas na brojeve telefona putem vibera ili whatsapp i dobićete besplatan savet od specijaliste dermatologije i specijaliste plastične hirurgije.
Phiion pen - uklanjanje seboroičnih bradavica
 
02:37
Kozmetički salon Canebo - dipl. kozmetolog Tijana Điko
Views: 375 Ženski Kutak
Uklanjanje mladeža po doktoru Dunkiću - 009
 
01:04
Primer uklanjanja mladeža hemijskom kozmetičkom metodom po doktoru Dunkiću, iz tri tretmana. 70 godina porodičnog iskustva. A chemical cosmetic metod for safe, gradual, blodless and painless removal of moles from face, head and body by doctor Dunkic. 70 years of family ecperience. www.doctor.dunkic.com [email protected] Kragujevac, Belgrade / Serbia / Europe Instagram: adunkic Twitter (eng): @DoctorDunkic Twitter (srb): @DoktorDunkic FB Group: UKLONITE MLADEŽ Viber: +381648204400 #nega #kože #mladezi #mladeži #bradavice #fibromi #papilomi #keratoze #uklanjanje #skidanje #hemijska #kozmeticka #metoda #bezbolno #beskrvno #bezanestezije #bezoziljka #doktor #dunkic #dermatology #mole #warts #removal #chemical #cosmetic #method #painless #bloodless #noscar Music: www.bensound.com Speaker: Maja Marković, Beograd Client: Mirta Kovačević, Zagreb, Croatia First treatment: 2014/03/22 Second treatment: 2014/05/10 Third treatment and review: 2014/11/08 (c) Doctor Dunkic
Views: 6902 Doktor Dunkic
Mladež | Bradavice | Fibromi | Radiotalasi | Poliklinika Diva
 
00:41
Uklanjanje mladeža i Fibroma radiotalasima je bezbolno, beskrvno, sa minimalnim skoro neprimetnim ožiljcima i traje samo 10-30 sekundi. http://www.divaclinic.com/usluge/promene-na-kozi/mladez
Poliklinika Diva - uklanjanje bradavica i mladeža radiotalasnom metodom - emisija "RTS ordinacija"
 
12:30
Bradavice se, kao i druga virusna oboljenja, lako šire po telu, a moguće ih je preneti i na druge. Od inkubacije do pojave bradavice često prođe i po nekoliko meseci. To su benigne izrasline na koži i u najvećem broju slučajeva se pojavljuju na vratu, licu i preponama, a mogu se javiti i na šakama i stopalima. Iako deluju bezopasno i smatraju se estetskim problemom, s obzirom na to da se brzo šire, potrebno ih je blagovremeno ukloniti. Mladeži su kožne promene koje nastaju tokom celog života. Ustaljeno je mišljenje da mladeže ne treba dirati. To nije tačno. Svaki zdrav mladež se može odstraniti bez ikakvog rizika po zdravlje. Čak je preporučljivo uklanjanje mladeža ako pokazuju bilo kakve promene – crvenilo, svrab, probadanje u predelu mladeža ili ako su povređeni. Stručni tim poliklinike “Diva” svojim pacijentima uspešno uklanja bradavice i mladeže samo jednim tretmanom radiotalasnom metodom, već više od 20 godina! Poliklinika DIVA nalazi se u Kosovskoj 34, u Beogradu, a BESPLATNE konsultacije mogu se zakazati na brojeve telefona 011 334 21 31 ili na 063 338 334. Više o proceduri uklanjanja bradavica možete saznati na ovom linku: https://www.divaclinic.com/usluge/promene-na-kozi/bradavice-uklanjanje-bradavica-sada-je-brzo-efikasno-i-bezbolno/ Više o proceduri uklanjanja mladeža možete saznati na ovom linku: https://www.divaclinic.com/usluge/promene-na-kozi/mladezi-istine-i-zablude-o-uklanjanju-mladeza/ Poliklinika DIVA je dermatološka ustanova sa NAJDUŽOM tradicijom na Balkanu. Osnovala ju je dr Svetlana Bogdanović, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije, specijalista otorinolaringologije sa hirurgijom glave i vrata, još 1990. godine. Prijavite se na naš YouTube kanal kako biste bili u toku sa najsavremenijim procedurama koje obavljaju lekari specijalisti estetske hirurgije i dermatologije u poliklinici Diva. Pratite i nas na: Sajt: https://www.divaclinic.com/ Facebook stranica: https://www.facebook.com/DivaPoliklinika/ Instagram: https://www.instagram.com/diva_poliklinika/ Google+: https://plus.google.com/u/0/b/114988293811994230651/
Šta su dermatofibromi, meki fibromi i kako se uklanjaju
 
04:03
Dermatofibromi, ili površini histiocitomi predstavljaju najčešće kožne izrasline koje se nešto češće javljaju kod pripadnika ženskog pola. Dermatofibromi najčešće ne daju nikakve kliničke manifestacije i predstavljaju samo estetski nedostatak kod pacijenta, ali kod malog broja pacijenata mogu da svrbe, ili bole, ali i da zakače garderobu. U novije vreme vršena su brojna ispitivanja koja su pokušavala da dokažu zašto se dermatofibromi javljaju. Postojale su brojne teorije koje su pokušavale da povežu dermatofibrome sa visećim mladežima poput virusnih infekcija, međutim ispostavilo se da virus najčešće ne izaziva dermatofibrome. Neke novije teorije pokazale su da se dermatofibromi, odnosno meki fibromi javljaju najčešće kao poremećaj na nivou našeg genetskog materijala. Dermatofibromi mogu se javiti kod svih rasa, nešto češće se javljaju kod žena, tačnije u odnosu 2 prema 1. Meki fibromi mogu da se jave u bilo kom uzrastu, ali najčešće se javljaju u uzrastu između 20 i 50 godina. U najvećem broju slučajeva dermatofibromi se nalaze na ekstremitetima, tačnije na nogama, međutim mogu se javiti na bilo kom delu tela. Oni pokazuju veoma spor, ali kontinuirani rast dakle najčešće se u početku javljaju poput malih izrasline na koži koji nakon nekoliko nedelja meseci, ili godina pokazuju rast. Meki fibromi najčešće ne bole, ali pojedini pacijenti navode prisustvo bola i svraba, peckanja, ili neprijatnog osećaja u regiji dermatofibroma. Veoma retko dermatofibromi mogu da pokazuju brz rast u roku od nekoliko meseci, a najčešće kada dostigne određenu veličinu oni takvi i ostaju. Dermatofibromi, ili meki fibromi najčešće su veličine od pola do jednog centimetra, ali mogu biti manji, ili veći. Veoma retko dermatofibromi, odnosno meki fibromi mogu da se komplikuju malignom alteracijom. Najčešće dermatofibromi smetaju pacijentima iz estetskih razloga, ili zato što ih pacijenti zakačinju prilikom nošenja garderobe. Uklanjanje, odnosno skidanje dermatofibroma može se vršiti radio-hirurškom metodom, elektro-resekcijom, ili hirurškim uklanjanjem. Uklanjanje mekih fibroma vrši se pod uslovima lokalne anestezije poštujući sve principe antisepse. Bez obzira za koji metod se odlučite za uklanjanje dermatofibroma najčešće ne ostavlja nikakav ožiljak. Zlatno pravilo kod uklanjanja bilo kojih promena sa kože je - ukoliko su promene veće od šest milimetara u najvećem prečniku jedini način njihovog uklanjanja predstavlja hirurška ekscizija promene. Ukoliko ste Vi prepoznali u ovom tekstu neku promenu koje imate na svom telu, a mogla bi ličiti na dermatofibrom, ili meki fibrom pošaljite nam slike na brojeve telefona koje vidite. Možete da koristite i aplikacije Viber ili WatsApp i u najkraćem vremenskom intervalu dobićete potpuno besplatan savet od strane specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije.
Dva najbolja načina za uklanjanje mladeža
 
02:51
Da li je opasno uklanjanje mladeža? Mladeži se danas uklanjaju iz medicinskih, estetskih, ali i praktičnih razloga. Sva tri razloga su opravdana pod uslovom da se intervencija pravilno izvede. Uklanjanje mladeža, a naročito onih kod kojih je došlo do promena, je čak preporučljivo jer se na taj način sprečava razvoj malignog melanoma. Specijalisti estetske hirurgije i dermatologije, u poliklinici “Diva” BESPLATNO obavljaju konsultativni pregled jer smatramo da je veoma važno reagovati na vreme. A redovni pregledi mladeža omogućavaju pravovremeno dijagnostikovanje nastale promene. Jer kada su u početnoj fazi, tada je moguće izlečiti maligne tumore kože jednostavnom hirurškom ekscizijom. Koje je mladeže preporučljivo ukloniti? Uklanjanje mladeža poželjno je: kada se nalaze na mestima na kojima su izloženi iritaciji, ako su promenili oblik, ako su promenili boju, ako su povređivani, ako imaju nepravilan oblik – nazubljene ivice i šarenu pigmentaciju (veći od 6 milimetara), ako su urođeni i veći od 1,5 centimetra, ako krvare, peckaju, bole ili svrbe. Uklanjanje mladeža radio-talasima Tehnika radio-talasa je izuzetno sofisticirana dermatohirurška tehnika koja omogućava da se nerizični mladeži (veličine do 6 milimetara) uklone sa kože. Pored toga, radiotalasna hirurgija je idealna i za uklanjanje bradavica, keratoza, lojnih cisti, ksantelazmi i drugih benignih promena na koži, kako zbog njene preciznosti, tako i zbog neprimetnih ožiljaka nakon intervencije. Uklanjanje mladeža radio-talasima je: bezbolno (upotrebljava se lokalna anestezija), bez šavova, brzo, komforno za pacijenta, sa skoro neprimetnim ožiljcima. I zato je čest izbor za uklanjanje promena na koži. Koji se mladeži odstranjuju radio-talasima? Radio-talasno odstranjivanje mladeža primenjuje se: ako su na mestu stalne iritacije, ako se uklanjaju iz estetskih razloga, ako su veličine do 6 milimetara (ako se na osnovu kliničkog i dermoskopskog pregleda zaključi da je mladež adekvatan za tehniku radio-talasa). A koliko traje uklanjanje mladeža radio-talasima? Procedura uklanjanja mladeža radio-talasima traje veoma kratko – od 20 do 40 sekundi. Uklanjanje mladeža hirurškim putem Kada se mladež odstranjuje hirurškim putem to se radi uz lokalnu anesteziju. Pacijent oseća blagu nelagodnost na mestu gde je mladež bio, koja u najvećem broju slučajeva traje tokom dana kada je intervencija izvedena. Od toga na kojem je mestu obavljena procedura zavisi koliko vremena je potrebno da prođe da bi konci bili skinuti. To može biti od 7 do 14 dana (što zavisi od mesta na kojem se nalazi mladež). Koji se mladeži odstranjuju hirurškim putem? Hirurško odstranjivanje mladeža obavlja se kada spadaju u rizičnu grupu: ako je reč o urođenim mladežima – jer oni nose povećan rizik od maligne alteracije, ako se nalaze na mestu česte iritacije ili iz estetskih razloga, a veći su od 6 milimetara, ako pokazuju promene koje je ih svrstavaju u predtumorska stanja.
Skidanje (uklanjanje) mladeža sa lica i vrata i vidljivih delova kože
 
05:06
Koja je najbolja metoda za skidanje mladeža sa lica. Postoje ukupno tri metode za skidanje odnosno uklanjanje mladeža. Prva i najčešće spominjana metoda je radiotalasno uklanjanje mladeža odnosno radiotalasna hirurgija. Radiotalasno uklanjanje mladeža funkcioniše tako što se specifičnim uređajem koji emituje radio-talase tkivo ispod elektrode zagreva i isparava. Na taj način dolazi do destrukcije odnosno uništavanje tkiva i mladeži se mogu skinuti do zdrave kože. Dobra stvar kod radiotalasnog uklanjanja mladeža je što intervencija traje veoma brzo i kod pravilno da te anestezije uopšte ne bole. Loša stvar kod radiotalasnog uklanjanja mladeža nažalost je ta da mladeži koji su veći od šest milimetara u prečniku i mladeži koji imaju određene promene po abecedi e klasifikaciji ne mogu da se uklanjaju radio-talasima. Takođe radiotalasno uklanjanje mladeža ne može da se vrši kod mladeža koji se šire u dubinu odnosno kod fibroma koji se šire u potkožno tkivo. Ožiljak kod radiotalasnog uklanjanja mladeža ukoliko su mladeži manje od par milimetara i nisu duboki najčešće ne postoji a kod svih ostalih mladeža može da se primeti promene kvaliteta kože a kod veoma dubokih mladeža mogu da ostanu i veoma ružni ožiljci. Čisto samo na pominjali da kod radiotalasnog uklanjanja mladeža ne ostaje tkivo za histopatološki pregled mladeža i zlatno pravilo u bilo kojoj hirurgije da sve što se odstrani sa tijela mora da se pošalje na histopatološki pregled. Lasersko uklanjanje mladeža po svim svojim k*************** potpuno je isto kao i radiotalasno uklanjanje mladeža sto mraz likom što se ovde zbiva ne dodiruje elektrodom već se koristi laser veoma visoke snage. Kao i kod radiotalasnog uklanjanja mladeža i kod laserskog uklanjanja ne mogu se sklanja ti fibromi ili mladeži koji idu u duboko potkožno tkivo mladeži koji imaju neke svoje promene sumnjivi mladeži mladeži koji su povređivanja koji svrbe i bole i peckaju i mladeži veće od 6 milimetara u najvećem prečniku kako zbog medicinskih razloga tako i zbog estetskih razloga odnosno stvaranja estetski neprihvatljivih ožiljaka. Ukoliko imate mladež koji ne može da se skine laserom ili radio-talasima postoji i treća ređe spominju nam mogućnost a to je elektroterapija. Elektroterapija funkcioniše po sličnom principu kao i radio talasi odnosno laser i rezervisanja za uklanjanje manjih mladeža seboroična keratoza visećih mladeža crvenih mladeža i mladež na peteljci. Kod svih ostalih mladeža koji ne mogu da se uklone radio-talasima elektro terapijom ili laserskim putem uklanjanje se vrši isključivo jednostavnom hirurškom ekscizija me kasnije ušivanje mister ane Hirurško uklanjanje mladeža minuciozno tehnikom sa perfektnim ušivanje rane kvalitetnim su turneju materijalom pruža velike mogućnosti kako po pitanju slanje mladežima histopatološki pregled tako i po pitanju adaptacije kože i stvaranja gotovo neprimetno božinka. Dakle ukoliko imate mladež na licu koji je veći od šest milimetara u najvećem prečniku koji ukoliko kada ga pitate vidite da je dubok iste ispod nivoa kože koji boli svrbi pecka koji povređujete prilikom brijanja spavanja takav mladež može jedino da se otkloni hirurškim putem a svi ostali mladeži mogu da se uklone radio-talasima laserom ili elektro terapijom. Ukoliko i vi imate neki problem na svom licu neki problematičan mladež budite slobodni i pošaljite nam sliku putem aplikacije sa svog mobilnog telefona viber ili whatsapp ili putem mms poruke i lekar specijalista hirurgije u bilo koje doba dana da će on potpuno besplatan savet koji mi to da bi bila najbolja za uklanjanje mladeža u vašem slučaju. Kod nas u našem centru dermoskopski pregledi pre intervencije su potpuno besplatni kaiša previjanja i skidanje konaca ukoliko se intervencija radi koncima koji se skidaju. Sve savete koje dobijate dobićete od strane specijalista estetske hirurgije koji bi kasnije ukoliko se odlučite da uklonite mladež tu intervenciju i radio
Seboroična keratoza | Uklanjanje radiotalasima | Poliklinika Diva
 
00:54
Metoda radiotalasa je idealna za skidanje keratoza, jer nema recidiva koji se često pojavljuju posle lečenja tečnim azotom i termokauterom. http://www.divaclinic.com/usluge/promene-na-kozi/seboroicna-keratoza
Hirurško uklanjanje mladeža
 
01:10
Ne može svaki mladež da se ukloni laserom, odnosno radiotalasnim nožem. Kada postoji promena boje mladeža, poput ovog na slikama, gde je boja drugačija u gornjim delovima u odnosnu na donje, to je indikacija za hihškim uklanjanjem mladeža. Naime, nakon standardne pripreme operativnog polja pod svim uslovima antisepse, vrši se davanje lokalne lidokainske anestezije, koja pruža veliki komfor u izvodjenju ove intervencije. Zasecanje kože vrši se dpo u zdravo tkivo, a koža se zatim ušiva pojedinačnim neresorptivnim koncima. Skidanje šavova vrši se nakon deset dana u zavisnosti od dela kože. Ižiljak kod ovog pacijenta se gotovo i ne vidi. Ukoliko Vam treba besplatna konsultacija sa specijalistom hirurgije, kontaktiurajte nas na broj telefona 0692161336
Uklanjanje madeža radiofrekvencijom u Poliklinici Lege Artis
 
01:01
otovo i nema čovjeka koji ne nosi neka ‘obilježja i znamenja’ po koži. Nekad nam je to karakterističan znak, prepoznatljivi biljeg, šarmantni ukras. No, ponekad su to izrasline – urođene ili stečene – koje nam baš i nisu drage i privlačne. Često su čak i nepraktične – na nezgodnim mjestima ili nas plaše svojim izgedom i iznenadnim promjenama. Koža i potkožno tkivo podložni su, tijekom života, nastanku tvorbi različite veličine i karakteristika. Uglavnom su to madeži, bradavice, fibromi, ateromi, hemangiomi, kondilomi, kožni tumori – najčešće se radi o dobroćudnim promjenama ili promjenama niskog stupnja malignosti (‘prekanceroze’). Liječenje ovisi o njihovim karakteristikama. Neki se odstranjuju iz estetskih razloga, osobito ako su na licu, dok drugi predstavljaju takvu skupinu tumora kod kojih je potrebno kirurško odstranjivanje – pravilno i u potpunosti, da se ne ponavljaju.Bitno je da takve zahvate izvrši kompetentni stručnjak na adekvatni način, radi čestih kasnijih neželjenih ožiljaka i hiperpigmentacija Vukovarska 1, Osijek 00385(0)31 325 676 www.lege-artis.hr
Uklanjanje, skidanje mladeža hirurškim putem, radiotalasima, ili laserom   pitanja i odgovori, dr
 
07:16
Uklanjanje, skidanje mladeža hirurškim putem, radiotalasima, ili laserom pitanja i odgovori, dr Skidanje uklanjanje mladeža pitanja i odgoori, hirurškim ili radiotalasnim putem. dr Djordje Nedeljkovic i dr Dragan STojicevic
SEBOROICNE KERATOZE, kako se uklanjaju i kako se leče
 
02:55
Seboroične keratoze predstavljaju najčešće benigne tumore kože koji se javljaju kod starije populacije, ali se mogu javiti i kod mlađih osoba. Uzrok nastanka seboroičnih keratoza u najvećem procentu slučajeva predstavljaju brojne mutacije na našem genetskom materijalu. Kod seboroične keratoze osnovni poremećaj predstavlja prekomerna proliferacija epidermalnih keratinocita, odnosno prekomerno uvećavanje ćelija koje se nalaze u najpovršnijemm sloju naše kože. Seboroične keratoze u najvećem broju slučajeva mogu da se nađu na koži koja je izložena delovanju sunčevog zračenja i samim tim često se dovodi u vezu sa oboljenjima koja nastaju kao posledica delovanja sunca. Seboroične keratoze zbog mutacije na nivou našeg genetskog materijala mogu da proizvode pigmentne ćelije odnosno melanocite, ali osoba koja ima veliki broj seboroičnih keratoza nema veću incidencu za pojavu melanoma u odnosu na osobu koja nema seboroične keratoze na koži. Međutim, veliki broj seboroičnih keratoze , odnosno po nekoliko desetina i nekoliko stotina u jednoj regiji tela može vrlo često da maskira mladeže koji se nalaze u toj regiji koji mogu da imaju određene promene. Seboroična keratoza napada osobe oba pola mada se malo češće javlja kod osoba ženskog pola. Kod pripadnika crne rase seboroične keratoze se ne javljuju. već kod njih postoji jedan drugi tip oboljenja koji se naziva keratoza papulosa nigra. Seboroična keratoza može da se javi u bilo kom životnom dobu ali najčešće se javlja kod starije populacije. Takođe, broj promena kod seboroične keratoze povećava se sa godinama kao i njihova veličina. Seboroična keratoza vremenom ne može da se smanji, ili da nestane već potpuno obratno seboroična keratoza sa vremenom može samo da se poveća kako u veličini tako i u ukupnom broju. U pitanju su najčešće potpuno benigne promene koje se nalaze na našoj koži, međutim nikad ne treba zaboraviti na činjenicu da iz svake kožne promene može da dođe do stvaranja i nešto ozbiljnije i bolesti pa i maligniteta odnosno malignih tumora. Simptomi i klinički znači kod seboroične keratoze Seboroična keratoza najčešće ne daje nikakve simptome, ali kod određenog broja pacijenata može da svrbi čime prouzrokuje nervozu kod pacijenta, ili može da se kači za garderobu i povređuje se. Najčešći problem kod pacijenata predstavlja estetski deficit zato što se nalaze na vidljivim delovima kože i vrlo često predstavljaju podsetnik za pacijenta o starenju. Seboroične keratoze najčešće počinju da se javljaju kao svetlo braon obojene makule, odnosno promene u nivou kože koje postepeno rastu kako u širinu, tako i iznad nivoa kože. Kako rastu. seboroične keratoze dobijaju verukozni ispucali izgle. Boja seboroične keratoze varira od svetlo braon do tamno braon, a mogu da budu i crno prebojene. Jedini deo tela na kome se seboroična keratoza ne pojavljuje su dlanovi i tabani, odnosno regija sluzokože. Ne postoji nijedan lek, krema, ili melem koji može da eliminiše seboroične keratoze na koži. Jedino lečenje kod seboroične keratoze predstavlja hirurško lečenje sa isecanjem seboroične keratoze kod većih promena, odnosno radiotalasno uklanjanje seboroične keratoze koje nisu veće od sedam milimetara u najvećem prečniku. Dijagnoza seboroične keratoze najčešće se postavlja prostim kliničkim pregledom, ali kod svakog uklanjanje promena sa kože obavezno mora da se uradi dermoskopski pregled promene pod maksimalnim uvećanjem, kako bi smo bili sigurni da je promena koju uklanjamo seboroična keratoza. Ukoliko i Vi imate problem sa postojanjem seboroične keratoze, ili više seboroičnih keratoza, budite slobodni pozovite nas na brojeve telefona i mi Vam možemo dati potpuno besplatan savet. Ukoliko na svom mobilnom telefonu imate instaliran viber, ili whatsapp možete nam poslati slike vaših promena i mi ćemo Vas posavetovati koji metod lečenja bi bio najbolji u Vašem slučaju. I za kraj da ponovimo, seboroične keratoze ne mogu se ukloniti nikakvim melemima, kremama, serumima, delovima biljaka u kućnoj radinosti i tome slično. Seboroična keratoza se brzo, bezbolno i efikasno otklanja jedino hirurškim putem. dr sci med. Dragan Stojićević
Lasersko uklanjanje bradavice
 
01:38
Ktp laserom možemo vrlo učinkovito ukloniti bradavice ili pendularne fibrome. Stupanj recidivnosti je izuzetno nizak.
Uklanjanje skidanje mladeža radiotalasnim nožem   radiotalasima, saveti za negu, cene, cena, cenovni
 
02:18
Mladeži Izgled – karakteristike – diferencijalna dijagnoza Može se slobodno reći da su mladeži još uvek tabu tema. Kada to kažem, mislim na njihov izgled, veličinu, vreme pojavljivanja, ali i stav prema njihovom uklanjanju. I popred toga, mladeži su tema koja danas predstavlja predmet interesovanja skoro svake osobe. Razlog za to je prisustvo neopravdanog straha od svake izrasline na koži koja i malo podseća na mladež. Sreću se u svim dobnim uzrastima, tako da nema osobe koja posle trideset godine nema između 10 i 40 mladeža. Mnogo je predrasuda u vezi mladeža sa kojima se susrećem! 1. Izgled mladeža - lokalizacija Često je izgled mladeža uzrok i neopravdanog, a vrlo retko opravdanog straha. Mladeži mogu biti tačkasti, kao braonkaste, kestenjaste flekice u nivou kože. Takvih mladeža imamo najviše na koži i sa njima se najčešće susrećemo, a njihov broj se godinama često uvećava. Za nas su upravo i najbitniji pigmentni nevusi koji su najčešći tip mladeža kod čoveka. To su bezopasne nakupnine pigmentnih ćelija. Obično su prisutni na rođenju ili se pojavljuju u prvim godinama života kao pločaste svetlo do tamno kestenjaste formacije na koži lica, trupa i ekstremiteta, s tim da ni kosmati deo glave nije pošteđen. S vremenom postaju blago uzdignuti, somotaste površine ili u vidu peteljkastih izraštaja verukozne površine. Upravo tako u početku je to junkcioni nevus, ali vremenom on postaje dermoepidermalni, intradermalni, verukozni, sebacealni, što predstavlja dijagnozu za radiotalasno uklanjanje koje ja izvodim. Mladeži sa godinama rastu i obično menjaju svoj oblik i strukturu, ali ne u pravcu maligne transformacije. Kada to kažem mislim na sledeće: Pacijneti se u vezi mladeža javljaju sa sledećim problemima i pitanjima: Mladež mi se naglo povećao u poslednjih nekoliko meseci Nalazi se u kosi pa mi smeta i povređujem ga Povredjujem ga i smeta mi, jer se nalazi na mestu kaiša, bratela, brushaltera Imam mladež na licu koji mi smeta estetski Ovo su definitivno najčešći problemi zbog kojih pacijenti žele da uklone mladež i prevaziđu nepotreban strah koji ih prati. U kosi se nalaze obično sebacealni i verukozni mladeži. Obično su nasledni i često su u paru. Sebacealni mladeži su ravne površine, glatki svetle boje i više liče na bradavice nego na mladeže pa i sami pacijenti ne veruju da se radi o mladežima, već o nekoj vrsti bradavica. Radi se o bezazlenim mladežima koji se lako uklanjaju i čije je uklanjanje preporučuje. Verukozni mladeži u kosi su veći, neravne hrapave površine koji se lako povređuju i koji se lako uklanjaju. Na licu se često sreću sebacealni mladeži. Obično se nalaze na nosu, iznad gornje usne, čelu i ruže pacijenta. Često se na licu nalaze mladeži iz kojih rastu dlake. To su takođe sebacealni nevusi, bezazleni i koji se lako uklanjaju. Često kod njih dolazi do infekcije korena dlake koje iz njih rastu i koje mogu da naprave problem. Na telu se susreću razni tipovi mladeža. Obično se uklanjanju oni koji su veći, u prevojima i na mestima povređivanja. Ti mladeži su često tamno kestenjaste boje, meki na dodir, na peteljci ili širokom površinom vezani za kožu. Nekada se na telu susreću tamni mladeži malinaste strukture, nekad meke, a nekad grube površine. Ovo su najčešći tipovi mladeža sa kojima se susrećem i koje bez rizika po pacijenta uklanjam radiotalasnom tehnikom. Jako je bitno reći da ovi mladeži mogu biti uklonjeni bez obzira da li su bili prisutni od rođenja ili su se javili u toku života. 2. Diferencijalna dijagnoza – koje promene često mešamo sa mladežima? Mnogo je promena na koži tela koje mogu probuditi bezrazložni strah. Te promene u najvećem broju slučajeva podsećaju na mladeže. Ono što sami pacijenti, ali i lekari mešaju sa mladežima su seboroične keratoze i meki fibromi. Seboroične keratoze su takođe tamne pigmentisane, ali su obično grupisane u većem broju na seboroičnim zonama. Mogu biti ravne, glatke površine ili grube, granulirane tako da se krune kada zagrebemo po njima. Za razliku od njih, meki fibromi su promene na peteljci, meke konzistencije, u boji kože. 3. Koje promene na mladežima bude posebnu pažnju - dermoskopija? Simetričnost. Da li nakon razvlačenja kože mladež gubi svoju pravilnost oblika. Ivice. Ravne ivice jasnih granica su dobar znak, dok nareckane ivice nejasnih granica su loš prognostički znak. Boja. Normalno su boje bele kafe do svetlo kestenjaste. Promena boje u tamnokestenjastu, crnu ili plavkasto crvenu je loš znak. Veličina. Ukoliko je veći od šest milimetara uz prisustvo još nekog riziko faktora je loš znak. Promene. Promene u smislu polja hiperpigmentacije i depigmentacije, zapaljenja, vlaženje, krvarenje su loš prognostički znak.
Mladež | Bradavice | Fibromi | Radiotalasi | Poliklinika Diva FB
 
00:24
Uklanjanje mladeža i Fibroma radiotalasima je bezbolno, beskrvno, sa minimalnim skoro neprimetnim ožiljcima i traje samo 10-30 sekundi. http://www.divaclinic.com/usluge/promene-na-kozi/mladez
lasersko uklanjanje papiloma
 
00:13
Diodni laser
Lasersko uklanjanje madeža: Ordinacija dr. Manestara u Rijeci
 
02:48
U dermatološkoj i venerološkoj ordinaciji dr. Manestara u Rijeci obavljaju se pregledi madeža i njihovo uklanjanje, uz ostale dermatokirurške zahvate. http://www.erijeka.info/dermatolog-venerolog/ http://www.ordinacija-manestar.hr/ U ordinaciji za kožne (dermatologija) i spolne bolesti (venerologija) obavlja se dijagnoza i liječenje bolesti kože, vidljivih sluznica, kose, noktiju, raka kože, alergija te bolesti izvanjskog spolovila i spolno prenosivih bolesti. Uz to obavljaju se mali kirurški zahvati (dermatokirurgija) u terapijske ili estetske svrhe, brojni medicinsko-estetski tretmani i tretmani laserom. DERMATOLOŠKA I VENEROLOŠKA ORDINACIJA MANESTAR Riva Boduli 7, Rijeka tel: 051/312-028 e-mail: [email protected]
Views: 1949 eKvarner info
Viseći mladeži na koži, na preponama, ispod pazuha, na vratu
 
04:05
Viseći mladež ili akrohordon, ili fibroepitelni polip predstavlja mali benigni tumor kože koji se najčešće javlja u pregibima kože kao što je vrat, pazuh, ili prepone. Oni najčešće ne bole i ne rastu tokom vremena. Najčešće su mali poput zrna pirinča, a nešto ređe se viđaju veliki do dva centimetara veličine. Kao što i njihovo ime kaže najčešće se nalaze na peteljci i više u odnosu na okolnu kožu. Ne zna se tačno zašto se javljaju ali postoje pretpostavke kožnoj iritaciji na mestu pregiba, a pojedine studije su pokazale i infekciju humanim papiloma virusom kod pojedinih tipova visećeg mladeža. Veruje se i da postoji genetska predispozicija za pojavu visećih mladeža. Viseći mladeži se nešto češće javljaju kod osoba ženskog pola u odnose u odnosu na osobe muškog pola. Vrlo retko su vezani za pojedine sindrome poput policističnih sindroma jajnika, ili akromegalije. Nešto češće se javljaju kod poremećaja metabolizma ugljenih hidrata ili dijabetes melitusa tip 2. Viseći mladeži mogu da se uklone pod uslovima lokalne anestezije, elektro terapijom, ili jednostavnim hirurškim uklanjanjem. Ukoliko i Vi imate problem visećeg mladeža možete nam poslati slike putem vibera ili watsapp-a na priložene brojeve telefona i mi ćemo vam reći koji način uklanjanja visećeg mladeža je najbolji u vašem slučaju. Treba napomenuti da ne mogu svi viseći mladeži da se uklone na jednake načine, neki se bolje uklanjaju radiotalasnog terapijom, a drugi bolje hirurškim pristupom. Sve savete koje dobijete od nas, dobijate od strane specijaliste estetske hirurgije koji će u slučaju da se odlučite da uklonite viseće mladeže ovu intervenciju i uraditi.
Radiotalasni nož
 
02:00
Bezoziljno otklanjanje bradavica, mladeza, keratoza...
Views: 472 Bojan Suzana Savić
Radiotalasno skidanje (uklanjanje, operacija) mladeža bez ožiljka i bezbolno
 
02:13
Radiohirurgija kože Radiotalasna metoda predstavlja radiohirurško uklanjanje promena sa kože ili sluzokože. Prolazak visokofrekventnih talasa kroz tkivo minimalno oštećuje okolne strukture kože (značajno manje nego hirurški skalpel), a u potpunosti deluje na željeno polje. Koliko traje intervencija radiotalasima? Intervencija traje izuzetno kratko (najčešće nekoliko sekundi), bez ili sa minimalnim krvarenjem, ne zahteva stavljanje šavova i previjanje posle intervencije. Da li je intervencija radiotalasima bolna? Za intervenciju se koristi anestetik u obliku krema, a ukoliko se uklanja promena u srednjem ili dubljem sloju kože daje se lokalni anestetik. Zahvaljujući visokofrekventnim talasima i minimalnom oštećenju kože ne postoji nikakav bol posle intervencije, bez obzira na dubinu promene. Zbog tog razloga, pacijent i nema osećaj da je urađena intervencija. Za koje promene na koži je tehnika uklanjanja radiotalasima odgovarajuća? Tehnika ulanjanja promena sa kože radiotalasima je pogodna za skidanje keratoza, bradavica, fibroma, mladeža, proširenih kapilara na licu, kondiloma, cista, kao i korekcije ožiljaka od akni. Radiotalasnom metodom ne skidaju se promene čija je baza veća od 1 cm, osim ako nisu sasvim površne (npr. seboroične keratoze). Koliko traje proces zarastanja rane? Nakon tretmana radiotalasima, na mestu intervencije formira se suva krasta. Proces zarastanja (otpadanja kraste) traje od 3 dana do 2 nedelje u zavisnosti od toga koja promena je tretirana. Koliki je ožiljak nakon intervencije radiotalasima? Ožiljak je minimalan, a ako je promena velika i zahteva duboko prodiranje radiotalasa, na mestu intervencije može zaostati plitak ožiljak. Iskusan dermatolog to najčešće može proceniti pre intervencije i upozoriti pacijenta. Kada krasta otpadne, na tom polju je narednih mesec dana koža nešto svetlije boje. To je normalan proces zarastanja i tokom vremena boja će se izjednačiti s okolnom kožom.
Operacija (uklanjanje, skidanje) mladeža hirurškim putem je bolje nego laserska, ili radioterapija
 
05:00
Operacija (uklanjanje, skidanje) mladeža hirurškim putem je bolje nego laserska ili radioterapija
Uklanjanje madeža Laserom!
 
01:53
U Poliklinici Rosso Osijek obavljamo bezbolno lasersko uklanjanje madeža, fibroma, bradavica...pomoću najsuvremenijeg ASCLEPION Erbium Yag.Dermablate MCL 31 Lasera - video klip! Nema bolova,nema rezanja, nema šivanja, nema ožiljaka ili su minimalni, brzo zaraštanje rana. Obratite nam se s povjerenjem! Tel. 031 780 780, 091 2780 800 , www.poliklinika-rosso.hr
Views: 20722 Mico Rosso
Uklanjanje mladeža po doktoru Dunkiću - 008
 
02:23
Primer uklanjanja mladeža hemijskom kozmetičkom metodom po doktoru Dunkiću, iz tri tretmana. 70 godina porodičnog iskustva. A chemical cosmetic metod for safe, gradual, blodless and painless removal of moles from face, head and body by doctor Dunkic. 70 years of family ecperience. www.doctor.dunkic.com [email protected] Kragujevac, Belgrade / Serbia / Europe Instagram: adunkic Twitter (eng): @DoctorDunkic Twitter (srb): @DoktorDunkic FB Group: UKLONITE MLADEŽ Viber: +381648204400 #nega #kože #mladezi #mladeži #bradavice #fibromi #papilomi #keratoze #uklanjanje #skidanje #hemijska #kozmeticka #metoda #bezbolno #beskrvno #bezanestezije #bezoziljka #doktor #dunkic #dermatology #mole #warts #removal #chemical #cosmetic #method #painless #bloodless #noscar Music: www.bensound.com Speaker: Maja Marković, Beograd Client: Dejan Vranić, Kragujevac, Serbia First treatment: 2014/02/14 Second treatment: 2014/09/05 Third treatment: 2015/01/30 Final review: 2016/02/02 (c) Doctor Dunkic
Views: 3359 Doktor Dunkic
Operacija donjih očnih kapaka i podočnjaka
 
03:08
Uklanjanje mladeža radio-talasima Tehnika radio-talasa je izuzetno sofisticirana dermatohirurška tehnika koja omogućava da se nerizični mladeži (veličine do 6 milimetara) uklone sa kože. Pored toga, radiotalasna hirurgija je idealna i za uklanjanje bradavica, keratoza, lojnih cisti, ksantelazmi i drugih benignih promena na koži, kako zbog njene preciznosti, tako i zbog neprimetnih ožiljaka nakon intervencije. Uklanjanje mladeža radio-talasima je: bezbolno (upotrebljava se lokalna anestezija), bez šavova, brzo, komforno za pacijenta, sa skoro neprimetnim ožiljcima. I zato je čest izbor za uklanjanje promena na koži. Koji se mladeži odstranjuju radio-talasima? Radio-talasno odstranjivanje mladeža primenjuje se: ako su na mestu stalne iritacije, ako se uklanjaju iz estetskih razloga, ako su veličine do 6 milimetara (ako se na osnovu kliničkog i dermoskopskog pregleda zaključi da je mladež adekvatan za tehniku radio-talasa). A koliko traje uklanjanje mladeža radio-talasima? Procedura uklanjanja mladeža radio-talasima traje veoma kratko – od 20 do 40 sekundi. Uklanjanje mladeža hirurškim putem Kada se mladež odstranjuje hirurškim putem to se radi uz lokalnu anesteziju. Pacijent oseća blagu nelagodnost na mestu gde je mladež bio, koja u najvećem broju slučajeva traje tokom dana kada je intervencija izvedena. Od toga na kojem je mestu obavljena procedura zavisi koliko vremena je potrebno da prođe da bi konci bili skinuti. To može biti od 7 do 14 dana (što zavisi od mesta na kojem se nalazi mladež). Koji se mladeži odstranjuju hirurškim putem? Hirurško odstranjivanje mladeža obavlja se kada spadaju u rizičnu grupu: ako je reč o urođenim mladežima – jer oni nose povećan rizik od maligne alteracije, ako se nalaze na mestu česte iritacije ili iz estetskih razloga, a veći su od 6 milimetara, ako pokazuju promene koje je ih svrstavaju u predtumorska stanja.
Skidanje (uklanjanje) mladeža sa lica bez ožiljka
 
01:20
Kod ove osobe ženskog pola, mladež iako se nalazio u predelu lica, na bradi, ne može da se skloni laserom, odnosno radiotalasima. Svakako nije pametno nanositi ni razne meleme, ili kreme, jer one samo mogu da pogoršaju problem. Derkoskopski pregled je otkrio promene u mladežu i jedino je njegovo hirurško uklanjanje dolazilo u obzir. Nakon pripreme operativnog polja i davanje lokalne anestezije, mladež je uklonjen sa delom okolne kože. Mladež je potom poslat na histopatološki pregled. Ožiljak ne postoji